۳۰ درصد از نوزادان ۵ ماهه دچار پوسیدگی دندان هستند و این پوسیدگی می تواند تا سن ۳ سالگی ادامه داشته باشد. مراقبت های اولیه از دندان در زمان نوزادی، کلید محافظت از دندانهای نوزاد در برابر پوسیدگی است. باکتریها می توانند از راه بزاق دهان والدین و خواهر و برادر به دهان نوزاد انتقال داده شوند. بنابراین به مادران توصیه می شود تا از وسایل و فنجان های مخصوص استفاده کرده و هرگز پستانک نوزاد را با دهان خود تمیز نکنند.
برای جلوگیری ازپوسیدگی دندانهای نوزاد، مادران می توانند قبل از جوانه زدن اولین دندانها، لثه های نوزاد را بعد از هر بار شیر خوردن با یک دستمال نمناک تمیز کنند. شیر سینه و شیر دستی می توانند عامل پوسیدگی دندانها شوند بنابراین نوزاد خود را بعد از جوانه زدن اولین دندانها ( معمولاً در حدود ۶ ماهگی) و پس از ۱ سالگی و بعد از آن هر ۶ ماه یک بار نزد دندان پزشک مخصوص کودکان ببرید.
قبل از جوانه زدن اولین دندانها، یک درد طولانی شروع خواهد شد. به مادران توصیه می شود برای تسکین دادن به این درد از حلقه های پلاستیکی مخصوص دندان، دستمال نمناک و خنک و یا انگشت تمیز استفاده کنند. اگر مادران تمایل دارند تا از ژل مخصوص دندان استفاده کنند، توصیه می شود تا دو بار در روز با مسواکهای نرم مخصوص نوزاد و به آرامی این کار را انجام دهند.
غذاهایی که باعث سلامت بدن هستند، سلامت دندانها را نیز تامین می کنند. خوردن خوراکیهایی که دارای شیرینی زیاد هستند باعث پوسیدگی دندان می شوند. شکلات، آبمیوه های آماده، نوشابه از این دسته خوراکیها هستند.
برای جلوگیری از آلوده شدن دهان نوزاد و راه یافتن باکتریها به دهان او هرگز اجازه ندهید تا کودک در حالی که شیشه شیر محتوای شیر، آبمیوه و یا شیر سینه در دهانش است به خواب برود. سعی کنید تا پس از ۱ سالگی کودک را از شیشه شیر دور کنید. براساس تحقیقات به دست آمده، دادن شیشه شیر با هر محتویات به نوزاد، بعد از یک سالگی خطر پوسیدگی دندان را افزایش می دهد.