Print this برگه

بازی و اسباب بازی برای کودک دوازده ماهه

سالی پر از اکتشافات، پیشرفت های فیزیکی فراوان و سرگرمی های بسیار بر شما و کودکتان گذشته است.کودک حالا  مشتاق فعالیت های جدید،تجسم کردن و بازی کردن است.

کودک در این سن چگونه بازی می کند؟

 

-او بیشتر آنچه شما به او می گویید را می فهمد.

 -رفتارهای دیگران مانند صحبت کردن پشت تلفن را تقلید می کند.

– می تواند رفتارهای شما را پیش بینی کند: وقتی می بیند که ژاکتش را نگه داشته اید،دست هایش را از هم باز می کند.

– بچه های دیگر را دوست دارد اما با آنها بازی نمی کند.

– یک اسباب بازی را به سمت دیگر حرکت می دهد.

– فقط صداهایی که یاد گرفته را تولید می کند.

– به بغل شدن، بوسیدن، لبخند و نوازش علاقه نشان می دهد.

اسباب بازی های متناسب با این سن:

 

۱-اسباب بازی های سواری

با بهتر شدن هماهنگی و تعادل، سواری تمرین جالبی برای کودک می شود. بالا رفتن و پایین آمدن، هل دادن به جلو و عقب .چنین کارهایی ماهیچه های پا را  هم تقویت می کند و البته رسیدن از جایی به جای دیگر احساس خیلی خوبی از استقلال به کودک می دهد.

در ابتدا ممکن است لازم باشد شما او را سوار  اسباب بازی اش کنید.کم کم او می تواند که خودش سوار و پیاده شوداما اوایل سعی کنید در طول بازی نزدیک او باشید تا احساس آرامش کند.مسیر پشت سرش را همیشه خالی نگهدارید.اوایل، بچه ها بیشتر به عقب  حرکت می کنندمی کنند چون حرکت به جلو نیاز به قدرت و هماهنگی بیشتری نیاز دارد و کودک باید به تدریج آن را یاد بگیرد.

بعد از جند وقت،برای اینکه تشویقش کنید به جلو حرکت کند مسیری را برایش خالی کنید و چند متر جلوتر بایستید و بگویید: “از این راه بیا، بیا اینجا” و وقتی به شما نزدیک شد ،باز هم چند متر دورتر بروید و از او بخواهید خودش را به شما برساند.حین این کار،با استفاده از کلمات ،به درک او از جهت ها کمک کنید:” بایست، برو، سوارشو، پیاده شو، برو جلو “.

در ماه های بعد کودک می خواهد ابتکاراتی هم از خودش نشان دهد. او می خواهد به مغازه، مدرسه یا هرکجا که تصوراتش اجازه می دهد برود. با دست تکان دادن به نشانه خداحافظی، کمک به او در نگه داشتن عروسک یا حیوانش بر روی صندلی یا شاید حتی فرستادن او به ماموریت، او را مورد تشویق کنید.

۲-اسباب بازی های آهنگ دار

کمی حرف زدن و انگشت اشاره تنها ابزار های کودک در مکالمه نیستند. بچه ها زود یاد می گیرند که خودشان را به نوعی بیان کنندمثلا وقتی که اسباب بازی ها را کنترل می کنند و باعث یک اتفاق خاص مانند شروع آهنگ یا روشن شدن لامپ می شود. اسباب بازی ها ی آهنگ دار  به خوبی امکان این نوع ارتباط برقرار کردن و ابراز وجود را فراهم می کنند.

 به او اجازه دهید که خودش به تنهائی با اسباب بازی بازی کندو هر جا که نیاز به کمک و تشویق داشت بگوئید:” تو می تونی….برو جلو “.شاید گاهی لازم باشد به او نشان دهید که چگونه یک اسباب بازی خاص بازی کند اما ابتدا به او اجازه بدهید روش خودش را آزمایش کند. همزمان با اینکه کودک اسباب بازی را حرکت می دهد،جهت ها را به او یاد آوری کنید. بگویید عقب و جلو یا اینور و اونور.

با  دست زدن یا آواز خواندن همزمان با بازی کودک، او از بازی بیشتر لذت می برد و اعتماد به نفسش هم بیشتر می شود.

۳- حیوانات اسباب بازی

اسباب بازی هائی برای او بخرید که شامل مجموعه ای از حیوانات مختلف (مزرعه حیوانات)است. این نوع اسباب بازی هامکانی خاص بوجود می آورند که تحت کنترل کودک هستندو او می تواند با خلاقیت خودش آنها را اداره کند.

صدای حیوانات را فعال کنید یا برای هر حیوان یک صدا از خودتان بسازید. با کمک به کودک در تمرین صدای حیواناتی که می شنود، او تشخیص حیوانات را یاد می گیرد. کم کم  با نشان دادن هر حیوان از او بخواهید که صدای آن را تقلید کند.

همچنین،اگر می توانید مثل حیوانات راه بروید، مثل حیوانات حرف بزنید…. کودک کم کم وقتی شما مثل یک فیل راه می روید یا دستهایتان را مثل یک پرنده تکان می دهید، از شما تقلید می کند. از او  مثلا بپرسید :”میدونی خرس چی جوری راه میره؟”

اگر اسباب بازی اش این امکان را دارد،به اونشان دهید که هر حیوان کجا زندگی می کند. از او مثلا بپرسید:”کدوم یکیشون اینجا زندگی می کنه؟ بیا اینو بذاریم تو خونش”. کم کم میتوانید از او بپرسید مثلا جای زندگی هر حیوانی کجاست تا آن را نشان دهد.

همچنین ،در مورد قسمتهای مختلف بدن حیوانات اسباب بازی اش از او سوال کنید:” خرطوم فیلو می بینی؟ یال شیرو می بینی؟ “و همزمان ان قسمتها را به او نشان دهید.

۴-وسایل نقلیه اسباب بازی

این وسایل تجسم را هم در کودک تقویت می کنند. و هر چه کودک بزرگتر می شود قدرت جهت یابی و پیدا کردن راه حل های مختلف در او بیشتر می شود.

در کنار این بازی ها ،کتاب های تصویری درباره ماشین، کامیون، قطار و انواع دیگر وسایل نقلیه را برای او بخوانید و وقتی وسایل نقلیه واقعی را می بینید به آنها اشاره کنید. در این مرحله از رشد کودک ،مکالمه بسیار مهم است. هر وسیله نقلیه که دیدید ،آن را با اسباب بازیش مقایسه کنید و راجع به آنها با او حرف بزنید.

اگر او می خواهد که شما با او بازی کنید، این کار را انجام دهید. به این ترتیب شما به او نشان می دهید که بازی کردن با دیگران می تواند بسیار سرگرم کننده باشد.

گهگاه به او بگوئید که مثلا با ماشینش یکی از اسباب بازی هایش را از جائی به جای دیگر ببرد. بچه ها دوست دارند که از اینجا به آنجا بروند. همچنین می توانید اسباب بازی هایش را کنار هم بچینید تا یک مسیر ایجاد شود و به او بگوئید با وسیله اش از این مسیر عبور کند. دفعه بعد،او را تشویق کنید با فکر و نظر خودش یک مسیر درست کند و سپس از آن رد شود.

۵-اسباب بازی هایی برای تقویت رشد جسمی

کودک اکنون از موفقیت های فیزیکی که به آنها دست یافته خوشحال و از  استقلال بیشتری که با حرکت کردن به دست آورده بسیار راضی است . اسباب بازی هایی که او را تشویق به تلاش کردن می کنند، به رشد فیزیکی او کمک زیادی می کنند.

حالا کودک می خواهد بیشتر به اطراف حرکت کند.کنترل بهتری هم روی عملکردهایش دارد. در زمان بازی کنار او بنشینید و به نوبت به بررسی قسمت های مختلف اسباب بازی هایش بپردازید. او خوشحال می شود که به اطراف حرکت کند  و جوانب مختلف اسباب بازی هایش را امتحان کندو این برای رشدش هم کمک کننده است.

در این سن او به سرعت یاد می گیرد که چگونه باعث انجام کارها شود. روشن کردن چراغ اسباب بازی یا فعال کردن صدای آن به خوبی سرگرمش  می کنند. این کار را نوبتی با هم انجام دهید اول نوبت او و بعد نوبت شما. حین بازی با او حرف بزنید مثلا :” تو دکمه رو فشار دادی و چراغا روشن شدن. تو در و باز کردی اون صدا در اومد”.اگر اسباب بازی دارای قابلیت تنظیم سرعت، صدا و غیره است، این مفاهیم را در طول بازی برایش توضیح بدهید. با کلمات به این صورت بیان کنید: “این سریعتر میره، این آروم تر”.

Permanent link to this article: http://glo.ir/%d8%a8%d8%b9%d8%af-%d8%a7%d8%b2-%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%b1%db%8c/%d8%a8%d8%a7%d8%b2%d9%8a-%d9%88-%d8%a7%d8%b3%d8%a8%d8%a7%d8%a8-%d8%a8%d8%a7%d8%b2%d9%8a/%d8%a8%d8%a7%d8%b2%d9%8a-%d9%88-%d8%a7%d8%b3%d8%a8%d8%a7%d8%a8-%d8%a8%d8%a7%d8%b2%d9%8a-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%d9%8a-%d9%83%d9%88%d8%af%d9%83-%d8%af%d9%88%d8%a7%d8%b2%d8%af%d9%87-%d9%85%d8%a7%d9%87%d9%87/

This site is protected by wp-copyrightpro.com