Print this برگه

بازی و اسباب بازی برای کودک یک ماهه

هر چیزی که بچه­های یک ماهه در اولین سال زندگی خود یاد می­گیرند با حس کردن شروع می­شود.تحریک حسی واقعاً نواحی مهم و کلیدی ذهن کودک یک ماهه­شما را روشن می­کند.در این مقاله نکات مفیدی را راجع به اسباب­بازی­ها، فعالیت­ها و رفتار والدین جمع­آوری کرده­ایم که در زمینه­ی تحریک حس­های مختلف کودک­تان و رشد آنها از همان ابتدا ،به شما کمک می­کنند.

کودک در این سن چگونه بازی می­کند؟

·او از فاصله­۲۰تا ۲۵سانتیمتری می­توانند اشیا را می ببیند اما نمی­تواند جزئیات و تمام طیف رنگی را تشخیص دهد.

· اشیا را به آرامی و در فواصل کوتاه با چشمان خود دنبال می­کند.

·وقتی که یک نفر با او صحبت می­کند و به سرگرم کردن او می­پردازد، او حالت­های ساده­ صورت را تقلید می­کند.

· با صداهای بلند یا غیر منتظره از جا می­پرد.

اسباب بازی های متناسب با این سن:

۱ – اشیا متحرک

 یک شی در حال حرکت خیلی جذاب­تر به نظر می­رسد؛ به کودک کمک می­کند که تمرکز دید و قدرت بینایی خود را تقویت کند.دیدن اشیایی که حرکت می­کنند همزمان با ردیابی چشمی و در صورتی که موسیقی یا صدا هم پخش کند به تقویت مهارت­های فرزندتان کمک خواهد کرد.ضمنا ریتم آرامش­بخش تصاویر و صداهای تکرارشونده می­تواند به او یادآوری کند که زمان استراحت است.موسیقی می­تواند برای کودک آرامش­بخش باشد و این تنها به زمانی که  برای خوابیدن آماده می­شود محدود نمی­شود. با افزایش و پخش انواع موسیقی­های مختلف کمک کنید موسیقی به یکی از بخش­های زندگی فرزندتان تبدیل شود. دیدن اینکه اینکه واکنش­های او تغییر می­کند جالب خواهد بود !

از آواز خواندن یا هم­آوایی با موسیقی­ها خجالت نکشید.کودک­ هم همراه با شما شروع کرده و صداهای بیشتری تولید می کند! هر جا حس کردید خسته شده است جهت حرکت،حالت و در صورت امکان رنگ آن و یا سایر خصوصیاتش را تغییر دهید.

سعی کنید طوری قرار بگیرید که موبایل را از زاویه دید فرزندتان ببینید.این کمک می­کند که بتوانید چیزی که فرزندتان می­بیند را شما هم ببینید؛هر بار اندکی جای شی را تغییر دهید یا جای کودک­تان را تغییر دهید تا یک زاویه دید جدید داشته باشد.

از همان اول کودک­ به صدای شما گوش می­کند و به آن واکنش نشان می­دهد.از این ارتباط برای اشاره­شفاهی به موارد مربوط به آنچه میبیند استفاده کنید.به رنگ­ها، حرکت­ها و شخصیت­هایی که در آن هستندتوجه کنید.ببینید چه چیزهایی برای اوجذاب هستند:وقتی که فهمیدید مورد خاصی توجهش را بیشتر جلب میکند، کمی بیشتر روی آن تمرکز کنید تا علاقه به دیدن در او تقویت شود.

۲ – جعبه­ موسیقی تخت­خواب بچه

 بچه­ها از همان آغاز شنوایی خوبی دارند پس پخش موسیقی یا صداهای آرام و گوش­نواز از همان ابتدا راه بسیار خوبی برای تقویت مهارت­های شنوایی و نیز آرام کردن نوزاد است.یک اسباب­بازی که موسیقی و نور را با هم ترکیب می­کند می­تواند بیشتر از یک حس را هوشیار کند و با حرکاتی که دارد او را تشویق کند تا مهارت­های ردیابی چشمی خود را تقویت کند.

اسباب بازی هائی که صدای آرامی دارند و علاوه بر موسیقی ظاهری زیبا دارند به او یادآوری می­کنند که وقت خواب و استراحت است.وقتی که برای اولین بار این اسباب­بازی را در تخت کودک می­گذارید، با اشاره به حرکات و نورهای آن سعی کنید که به آن توجه کند.اگر اسباب­بازی صدا و یا چراغ دارد، تنظیمات آن را به گونه­ای قرار دهید که صدایش ملایم و نورهایش کمی درخشان باشند تا لذت ببرد.تنظیمات مربوط به صدا را تغییر دهید تا ببینید که کودک با کدام یک از آنها آرام­تر می­شود و سپس ۱۰دقیقه برای خودتان وقت بگذارید و به آن گوش کنید؛ گوش کردن به موسیقی برای شما هم آرامش بخش خواهد بود.

 ۳ – اسباب­بازی­های نرم

 بچه­ها خیلی زود چهره­ها را تشخیص داده و به آنها واکنش نشان می­دهند.به تدریج که قدرت تمرکز آنها بیشتر میشود، دیدن یک چهره­آشنا برایشان لذت­بخش و آرامش­بخش خواهد بود.بافت نرم و راحت یک اسباب­بازی نیز می­تواند آرامش­بخش باشد به خصوص زمانی که بچه­ها در آغوش والدین­شان نیستند.

  وقتی که هوشیار است و به پشت خوابیده، اسباب­بازی یا عروسک را با یک دست فاصله در معرض دیدش قرار دهید.دیدن صورت عروسک و لمس بافت نرم پارچه­آن برایش لذت­بخش خواهد بودضمنا فراموش نکنید وقتی  خواب است تمام اسباب­بازی­های نرم را از تخت­خوابش خارج کنید تا امکان خفگی اتفاقی وجود نداشته باشد.

 تقریباً در اواخر یک ماهگی می­توانید فرزندتان را به راحتی در آغوش گرفته و به وی شیر بدهید. او را در آغوش بگیرید، ببوسیدش و صدای کوکو برایش در بیاورید،بعد عروسک­هایش را کنارش بخوابانید تا بافت نرم آنها را روی پوست خود حس کند.عروسک را جلوی بچه بالا و پایین ببرید و سپس کمی آن را به سمت چپ و راست ببرید. ببینید آیا ­ می­تواند با چشمان خود آن را دنبال کند. اگر عروسک جغجغه دارد، آن را به آرامی برایش تکان دهید تا سرش را به سمت صدا بچرخاند.

   ۴ – آینه­ بی­خطر برای کودکان

خیلی پیش از آنکه بچه­ها از روی آینه تشخیص دهند چه کسی می­خندد، بیشتر دوست دارند که به انعکاس تصویر خودشان خیره شوند و از چیزی که در آنجا می­بینند لذت ببرند.این باعث تقویت خودشناسی و رشد احساسی می­شود.این کار همچنین زمانی که کودک برای لمس آینه به سمت آن می­رود باعث تقویت هماهنگی دست و چشم نیز می­شود.زاویه دید او را بررسی کنید و ببینید که دقیقاً چه چیزی را می­بیند. چند چیز جالب برای دیدنش دست و پا کنید.

با اشاره به تصویرش در آینه به رشد حس خودشناسی او کمک کنید و سپس همین کار را با تصویر خودتان در آینه تکرار کنید.با او صحبت کنید.مامان رو می­بینی؟ دیگه کیو می­بینی؟ به ویژگی­ها و بخش­های مختلف صورت خود اشاره کنید.چشمای منو می­بینی؟ چشمای خودتو می­بینی؟ اینجان! به این صورت کم­کم و به تدریج ارتباطات برای بچه مفهوم پیدا می­کنند.

با اشاره به یک مورد دیگر (برای مثال، حلقه­ای که در دست دارید)به تقویت دیدن و مفهوم انعکاس­ها کمک کنید.به سراغ سایر آینه­های منزل بروید و اجازه دهید ببیند انعکاس­های شما در آینه­های دیگر به چه شکلی هستد.

شاید کم­کم دوست داشته باشید که با او بازی کنید.وقتیکه آماده بود و توانست صورت خود را بالا بیاورد آینه را روبرویش قرار دهید تا خودش را درآینه از زاویه­ جدیدی ببیند.

Permanent link to this article: http://glo.ir/%d8%a8%d8%b9%d8%af-%d8%a7%d8%b2-%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%b1%db%8c/%d8%a8%d8%a7%d8%b2%d9%8a-%d9%88-%d8%a7%d8%b3%d8%a8%d8%a7%d8%a8-%d8%a8%d8%a7%d8%b2%d9%8a/%d8%a8%d8%a7%d8%b2%d9%8a-%d9%88-%d8%a7%d8%b3%d8%a8%d8%a7%d8%a8-%d8%a8%d8%a7%d8%b2%d9%8a-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%d9%8a-%d9%83%d9%88%d8%af%d9%83-%d9%8a%d9%83-%d9%85%d8%a7%d9%87%d9%87/

This site is protected by wp-copyrightpro.com