این سوزش هیچ خطری برای مادر و جنین ندارد. سوزش سر دل از زیر سینه ها شروع می شود و تا انتهای گلو ادامه دارد.
این پدیده در اثر تغییرات هورمونی و فیزیکی به وجود می آید. هورمون پروژسترون در طول بارداری تولید می شود که باعث شل شدن عضلات رحم شده و روی دریچه ای که بین مری و معده وجود دارد تاثیر گذاشته و منجر به شل شدن این دریچه می شود. با شل شدن این دریچه اسید معده به راحتی وارد مری می شود. سوزش سر دل معمولاً از ۳ ماه دوم بارداری شروع می شود و در هفته های ۳۰ و ۴۰ بارداری شدت بیشتری پیدا می کند.
علت شدت یافتن سوزش سر دل بزرگ شدن جنین است. زمانی که جنین بزرگ می شود فضای بیشتری را در رحم اشغال کرده و به معده فشار وارد می کند. این عمل باعث می شود تا اسید معده به سمت مری برگشته و پوشش مخاطی آن را آزار دهد. در این زمان است که سوزش احساس می شود.
خانم های باردار برای کاهش دادن سوزش سر دل باید از خوردن کافئین و شکلات، سیر، پیاز، سوسیس و کالباس، غذاهای پر ادویه و سرخ شده خودداری کنند. حجم وعده های غذایی را کم تر کرده و تعداد وعده های غذایی را بیشتر کنند. از نوشیدن مایعات به همراه غذا خودداری کنند. به هنگام خوابیدن زیر سر خود را بلند نگه دارند. جویدن آدامس بعد از هر وعده غذایی به این دلیل که اسید را خنثی می کند به تسکین سوزش سر دل کمک می کند.