Print this برگه

هفت علامت خطر در بارداری که نباید فراموش شوند

مادر عزیز، اکنون که باردار شده اید باید به برخی نشانه ها بیشتر دقت کرده و علایمی را که به عنوان علایم خطر شناخته می شوند ، بهتر بشناسید. به محض مشاهده هر کدام از این علایم با پزشک یا مامای خود تماس بگیرید.

۱- خونریزی واژینال با یا بدون درد
بهتر است خونریزی و لکه بینی را در بارداری جدی بگیرید ، گرچه همه لکه بینی ها وخونریزی ها مهم نیستند، ولی در اغلب موارد خونریزی در سه ماهه اول می تواند نشانه ای از سقط و یا بارداری خارج از رحم باشد.خونریزی روشن و همراه با درد از اهمیت بیشتری برخوردار است. اگر شما مبتلا به خونریزی و دردهای کرامپی شدید هستید ، احتمالا در معرض سقط هستید.اما دردهای تیز و واضح شبیه درد چاقو خوردگی و یک طرفه در زیر دل، به احتمال زیاد ،نشانه بارداری خارج از رحم است.عارضه ای جدی که با کاشته شدن جنین در جایی خارج از رحم ، مثلا در لوله های رحمی رخ می دهد.

– چه اقدامی باید انجام دهیم؟
با پزشک ویا مامایتان تماس بگیرید. او برای شما سونوگرافی در خواست می کند و پس از معاینه و آزمایشهای لازم، اقدامات لازم را برای شما انجام می دهد.
نکته اصلی: بسیاری از خونریزیها و لکه بینی ها در سه ماهه اول بدون مشکل خاصی برطرف می شوند ولی نباید آنها را به فراموشی بسپارید، بویژه وقتی همراه با خونریزی شدید، درد شدید یکطرفه و یا دردهای کرامپی و پیچشی باشند.

۲- تهوع و استفراغ شدید
تهوع و استفراغ در بارداری مشکل شایعی است ولی گاهی آنچنان شدید می شود که باید آنرا جدی گرفت. تهوع و استفراغی که شما را از فعالیت روزانه بازدارد و موجب سرگیجه، کاهش وزن و از دست دادن مایعات بدن شود می تواند موجب اختلال در الکترولیتها شود و بنابراین خطرناک است.

– چه اقدامی باید انجام دهیم؟
با پزشک ویا مامایتان تماس بگیرید. گاهی بستری شدن در بیمارستان ، ضروری می شود. ضمن اینکه داروهای موثر و کم خطری نیز برای این مشکل وجود دارند. اغلب خانمهای بارداری که تهوع و استفراغ دارند به زودی بهبود می یابند. ولی تهوع و استفراغ شدید علاوه بر اینکه می تواند نشانه ای از نوعی اختلال به نام حاملگی مولار باشد، باید به سرعت درمان شود.

۳- تب شدید
تب بیش از ۳۸ درجه سانتیگراد باید در بارداری جدی گرفته شود. خانمهای باردار بیش از سایر افراد در معرض برخی از بیماریهای عفونی از جمله انفلوانزا هستتند. ضمن اینکه تب بالا در هفته های اول بارداری می تواند موجب اختلال در لوله عصبی جنین و اختلال و ناهنجاری جنینی شود.
تبی که همراه با درد مفاصل و کهیرتظاهر کند؛ می تواند نشانه ای از بیماری سیتومگال، توکسوپلاسموز و یا پاروویروس باشد.

– چه اقدامی باید انجام دهیم؟
هر نوع تب را که همراه با علایم تنفسی، درد بدن ونشانه های شبیه آنفلوانزا ،کهیر و درد مفاصل باشد، به پزشک یا مامایتان گزارش کنید. به خاطر داشته باشید مهمترین اقدام اولیه، کاهش تب با دارویی مانند استامینوفن ساده است.

نکته مهم: زنان باردار بیشتر در معرض بستری شدن در بیمارستان، بخش مراقبتهای ویژه و مرگ ناشی از آنفلوانزا هستند. بنابراین واکسیناسیون بر علیه آنفلوانزا در زنان بارداری که در فاصله مهر تا اردیبهشت ماه باردار می شوند در هر کدام از سه ماهه های بارداری پیشنهاد می شود.

۴- ترشحات واژینال و خارش
این علامت می تواند نشانه ای ازعفونتهای زنانه و یا بیماری آمیزشی قابل درمان باشد که در طی بارداری عوارض خطرناکتری دارند زیرا می توانند موجب زایمان زودرس و انتقال عفونت به جنین شوند.

– چه اقدامی باید انجام دهیم؟
در اولین فرصت به پزشک یا مامایتان مراجعه کنید. زیرا درمان زودرس بهتر از تحمل عوارض است.

۵- درد و سوزش هنگام دفع ادرار
این علامت می تواند نشانه ای ازعفونت مثانه و دستگاه ادراری باشد. عدم درمان این عفونتها، می تواند موجب بروز زایمان زودرس شود.

– چه اقدامی باید انجام دهیم؟
درمان زودرس می تواند از بروز عفونت های شدیدتر و نیز زایمان زودرس پیشگیری کند.

۶- درد و تورم یکطرفه ساق پا / سردرد شدید
این علامت می تواند نشانه ای از وجود یک لخته خون در مسیر رگی باشد.بارداری معمولا همراه با افزایش انعقادپذیری بیشتر خون است و زنان باردار بیشتر در معرض انعقاد خون در اندامهای انتهایی و مغز هستند. وجود لخته خون در مغز با سردرد شدید و در مسیر رگهای پا با قرمزی، درد و تورم یکطرفه ساق پا بروز می کند.سردرد همراه با تاری دید می تواند نشانه ای از افزایش فشار خون یا اختلال عروقی در مغز باشد.

– چه اقدامی باید انجام دهیم؟
در اولین فرصت با پزشکتان تماس بگیرید.زنانی که دچار سابقه ترومبوز و لخته شدن خون هستند باید به صورت پیشگیرانه و قبل از اقدام برای بارداری درمان شوند.

۷- تشدید بیماریهای زمینه ای دربارداری
زنان بارداری که مبتلا به بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای تیروئید، دیابت و فشار خون بالا، لوپوس و آسم هستند، باید در مورد هر گونه تغییری در نشانه های بیماریشان حساستر باشند.اگر بیماریهای زمینه ای شما تشدید شوند ویا تحت کنترل نباشند ممکن است بارداری شما با مخاطراتی همراه شود مثلا افزایش و یا کاهش هورمونهای تیروئید می تواند احتمال سقط را افزایش دهد ویا افزایش قند خون می تواند شما را در معرض بروز سقط و ناهنجاریهای جنینی قرار دهد.

– چه اقدامی باید انجام دهیم؟
هر نوع تشدید علایم باید به عنوان یک نشانه خطر در نظر گرفته شده و در اولین فرصت برای درمان آن اقدام شود.
به خاطر داشته باشید اغلب زنان، بارداری کم خطری را پشت سر می گذارند بنابراین از بارداریتان لذت ببرید. استرس زیاد برای شما خطرناک است. بنابراین با ویزیتهای کافی در طی بارداری، تغذیه مناسب و استراحت کافی و دریافت مکملهای ویتامین در طی بارداری، از سلامت بارداریتان اطمینان کسب کنید.

Permanent link to this article: http://glo.ir/%d8%ad%db%8c%d9%86-%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%b1%db%8c/%d9%85%d8%b1%d8%a7%d9%82%d8%a8%d8%aa-%d9%87%d8%a7%d9%8a-%d8%af%d9%88%d8%b1%d8%a7%d9%86-%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%b1%d9%8a/%d9%87%d9%81%d8%aa-%d8%b9%d9%84%d8%a7%d9%85%d8%aa-%d8%ae%d8%b7%d8%b1-%d8%af%d8%b1-%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%b1%db%8c-%da%a9%d9%87-%d9%86%d8%a8%d8%a7%db%8c%d8%af-%d9%81%d8%b1%d8%a7%d9%85%d9%88/

This site is protected by wp-copyrightpro.com