* رعایت بهداشت فردی مادر و شستشو سینه در هرنویت شیردهی که باید با آب گرم انجام شود.
*نوشیدن عرق نعناء توسط مادر به طور مداوم و به صورت شربت شده با عسل بعد از هر وعده غذا برای از بین بردن نفخ شیر مادر مفید بوده و همچنین نوزاد را با طعم عرق نعناء از طریق شیر مادر آشنا می کند.
* دمکرده ی یک قاشق چایخوری رازیانه و یک قاشق زیره که با عسل شیرین شده باشد و به صورت روزانه دو مرتبه بعد از نهار و شام تنها باعث افزایش شیر می شود بلکه باعث درمان نفخ و دل پیچه نوزاد خواهد شد.
* پرهیز از سرما و دو هوا شدن، و حذر از سرخکرده.
*در حد امکان موقع شیر دادن سر بچه را بالاتر از تنه در بغل قرار دهید.
* بعد از شیردهی سینه و شکم بچه را روی شانه چپ خود قرار دهید. و به آرامی بین دو شانه نوزاد ضربات بسیار آرام وارد کنید تا هوای خورده شده به این وسیله از دهان خارج شود.
* مادر از مصرف غذاهای نفاخ مثل حبوبات، سیر و پیاز در وعده غذایی به مقدار کم استفاده کند و بخصوص قبل از مصرف حبوبات آن را به مدت ۱۲ ساعت در آب بخیساید، سپس آب آن را دور بریزید و بپزید.
* چون سیر در شیر مادر شیرده نفوذ می کند مادر شیرده به آن توجه نماید و بهنگام شیردهی نوزاد از مصرف سیر و پیاز جداً خودداری فرمائید.
* از مصرف ادویه جات تند در غذاها مثل فلفل به مقدار خیلی کم استفاده نماید.
* در هرنوبت شیردهی مادر سعی نماید. به مقدار نیاز به بچه شیردهد واز پرخوری بچه بپرهیزد.
* بچه را گرسنه نگه ندارید تا هنگام شیر خوردن پرخوری نکند.